Stadsbeheer heeft woord gehouden. Deze week is men begonnen met het planten van tientallen bomen in de gemeente. Ze dienen ter vervanging van eerder gekapte exemplaren, die ziek zouden zijn. Het nieuwe groen lijkt in de verste verte niet op de verdwenen bomen. Die waren massaal, breed en indrukwekkend. Het nieuwe hout ziet er echter gezond uit. En met wat (een heleboel) jaren geduld, worden ze vast net zo mooi als hun voorgangers.

Eén man moet in ieder geval blij zijn, GBLV-gemeenteraadslid Maurice Hartsinck. ,,Kappen is herplanten”, vindt hij. ,,Wie herinnert zich niet de kaalslag bij Vlietland toen er vele bomen moesten sneuvelen voor het verleggen van leidingen? Maar ook op kleinere schaal sneuvelen er bomen in verband met allerlei bouwplannen. Dit college van B&W heeft beloofd zich in te zetten voor extra bomen, maar laat tot nu toe vooral het tegenovergestelde zien. Inwoners maken zich wat mij betreft terecht zorgen over het gemak waarmee bomen in onze gemeente worden overgeleverd aan de kettingzaag.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter