Vandaag, donderdag 10 januari om 17.00 uur, wordt tunnelboormachine Catharina-Amalia verwelkomt op haar eindpunt in de Binckhorst in Den Haag. Zij heeft dan de laatste meters afgelegd van haar ondergrondse reis. In een jaar tijd werden twee tunnelbuizen geboord, elk van circa. 1,6 kilometer lang. Het boren van de Victory Boogie Woogietunnel startte 12 januari 2018 met het inzegenen van de boormachine en een beeldje van de Heilige Barbara, beschermheilige van een ieder die gevaarlijk werk doet. De tunnel is onderdeel van de Rotterdamsebaan, de nieuwe weg die de snelwegen A4/A13 gaat verbinden met de Haagse Centrumring. Met de Rotterdamsebaan krijgt Den Haag er in juli 2020 een nieuwe entree bij en worden stad en regio beter bereikbaar.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter