Huygens’ Hofwijck in Voorburg organiseert tot en met de maand februari elke tweede zondagochtend van de maand een concert in de Pronkzaal van het huis. Zondag 13 januari wordt opgetreden door het  Ensemble Scaramuccia, bestaande uitFrancisco Javier Lupiáñez Ruiz, barokviool en artistieke leiding, Inés Salinas Blasco, barokcello en Patrícia Vintém, klavecimbel. Op het programma staan werken van onder andere Vivaldi, A. Montanari en G. Valentini.

Ensemble Scaramuccia werd in 2013 op initiatief van Francisco Javier Lupiáñez Ruiz opgericht, met als doel om vergeten kamermuziek-juwelen uit de Barok weer voor het voetlicht te brengen. Het ensemble heeft met veel succes opgetreden bij onder andere het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht, Het Festival Internacional de Arte Sacro de Madrid, het Maldon Festival of Arts (Engeland) en het Echi Iontani Festival (Italië). Op de Göttinger Reihe Historischer Musik International Competitie 2015/2016 ontving het de Publieksprijs.

De zondagochtend concerten starten om 11:30 uur en duren een uur, inloop met een kopje koffie of thee in de Oudhollandse keuken van Hofwijck is vanaf 11:00 uur. Voor de concerten is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Deze zijn te reserveren via secretariaat@hofwijck.nl Kaarten voor de concerten kosten  € 17,50 voor leden van de Vereniging Hofwijck, niet-leden betalen € 19,50 per concert.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter