Nieuws
D66 wil minder verkeersborden

D66 wil dat de gemeente overbodige verkeersborden verwijdert. De aanleiding hiervoor is berichtgeving door Veilig Verkeer Nederland, het kenniscentrum verkeer en vervoer van de overheid en de HR Groep, waarin wordt gesteld dat zo’n 20 procent van alle verkeersborden overbodig zijn. Volgens de organisaties leidt het grote aantal verkeersborden juist alleen maar tot onveilige verkeerssituaties. Verkeersdeelnemers zouden namelijk door alle verkeersborden te veel bezig zijn met de borden en de regels dan met elkaar.

Volgens D66 fractievertegenwoordiger Wouter Jorissen mag dit niet de bedoeling zijn. ,,Verkeersborden zijn juist bedoeld om de verkeersregels duidelijker te maken, niet onduidelijker. Dat er verkeersregels zijn weten we allemaal, maar het belangrijkste is dat het verkeer veilig blijft. Het lijkt me goed dat de gemeente een rondje maakt door Leidschendam, Voorburg en Stompwijk om te kijken welke borden overbodig zijn en de overbodige borden te verwijderen.”

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter