Nieuws
GBLV en GroenLinks openen aanval op wethouder Rouwendaal

GBLV is niet blij met het optreden van wethouder Jan-Willem Rouwendal (CU/SGP). Die weigerde deze week in de raadsvergadering afstand te nemen van de Nashville-verklaring. Men spreekt van een ontluisterend betoog van de wethouder. De partij vond dat de gemeente meteen de Regenboogvlag moest hijsen. Hetgeen overigens niet is gebeurd.

Ook de fractie van GroenLinks lijkt op ramkoers met wethouder Rouwendal. GroenLinks stelde in de raad vragen over de opstelling van het College ten opzichte van de Nashville-verklaring. Wethouders Stemerdink (PvdA), Van Eekelen (VVD) en Bouw (CDA), nemen daar afstand van, maar staan toe dat wethouder Rouwendal (CU/SGP) dat niet doet. GroenLinks: ‘Wethouder Rouwendal lijkt het vooral te betreuren dat conservatieve christenen niet de ruimte krijgen om hun intolerantie jegens LHBT+ers te praktiseren’.

En vervolgt: ‘GroenLinks maakt zich grote zorgen over het feit dat iemand die zulke uitingen doet, wethouder kan zijn in onze gemeente. Al jaren is Leidschendam-Voorburg een koplopergemeente voor LHBT+ veiligheid. Daarin passen op geen enkele wijze de extreme vormen van homofobie en transfobie die worden verspreid met de Nashville-verklaring. Juist voor de christelijke LHBT+ jongeren in Leidschendam-Voorburg is het nu extra belangrijk dat het College duidelijk maakt dat in onze gemeenschap geen ruimte voor is voor dergelijke middeleeuwse opvattingen’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter