Nieuws
Hoop voor Antoniushove

Er is goede hoop dat ziekenhuis Antoniushove open blijft. Uit interne rapporten van ziekenhuisgroep HMC, eigenaar van het ziekenhuis, blijkt dat het concentreren van alle zorg in ziekenhuis Westeinde grote investeringen vergt die de banken niet willen financieren. Het openhouden van alle drie HMC-ziekenhuizen (Westeinde, Bronovo en Antoniushove) kost echter te veel geld en leidt tot verliezen. De enige ‘oplossing’ is het open houden van Westeinde en Antoniushove, en het sluiten van Bronovo.

Dat blijkt uit een nog geheim HMC-rapport waarop onder meer de NOS de hand heeft weten te leggen. HMC voorziet slechtere financiële resultaten door meer vraag naar zorg bij een dalend aantal operaties; druk van de verzekeraars om de prijzen te verlagen; een gebrek aan personeel; de noodzaak te investeren in ICT en nieuwe apparatuur.

Uit het stuk blijkt dat HMC ziekenhuis Westeinde zonder meer wil behouden, net als het kankercentrum bij ziekenhuis Antoniushove. Over Bronovo wordt gezegd dat de activiteiten in de weekeinden daar worden stilgelegd. Dat zal al op korte termijn gaan gebeuren om zo miljoenen euro’s te kunnen besparen. Acute zorg zou van Bronovo naar Westeinde verhuizen. Uiteindelijk – over een paar jaar – zou Bronovo dicht gaan en gesloopt worden.

Bij HMC wil men niet reageren. Op 24 januari wordt het personeel ingelicht. Pas daarna wil men met mededelingen naar buiten komen. Inmiddels is wethouder Juliette Bouw samen met haar collega’s uit Den Haag, Wassenaar en Voorschoten wel bijgepraat door de HMC-top. Dat gebeurde afgelopen woensdag. Naar verluidt werden de wethouders niet veel wijzer.

Eerder deze week meldde de krant Den Haag Centraal ook al de sluiting van Bronovo en het open blijven van Antoniushove. Het blad beriep zich daarbij op en geheim herstructureringsplan van de HMC-top dat men in handen had gekregen.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter