Nieuws
Plan Scheepswerf Leidschendam op losse schroeven

Het plan om aan de Scheepswerf in Leidschendam een seniorencentrum annex horecavoorziening te ontwikkelen, staat op losse schroeven. De gemeente wil geen vergunning geven voor de horecavoorziening. Volgens de initiatiefnemer is de horeca juist nodig om het project rendabel te maken. De zaak ligt nu bij de Raad van State. Die doet komende maand uitspraak.

Het gaat om het pand Schuitejager, Scheepswerf 18, waar ooit welzijnsorganisatie Woej zat. In 2015 maakte de gemeente bekend het pand te willen afstoten. Begin 2016 werd bekend dat het was verkocht aan een ondernemer die er een seniorencentrum in wilde vestigen. Daar zouden ouderen kennis kunnen maken met allerlei nieuwe technische voorzieningen voor hen. Ook was sprake van een zorghotel.

In 2017 bleek dat de initiatiefnemer ook horeca in het pand wilde goed voor 80 gasten, alsmede een terras. Omwonenden kwamen daartegen in opstand vooral omdat zij vreesden dat hun parkeerplaatsen zouden worden ingenomen door gasten. Ondertussen huisden allerlei ondernemers in het pand, net als een anti-kraakwacht.

De gemeente heeft nu de handen van de plannen afgetrokken. Ook al omdat de initiatiefnemer de horeca nog verder wil uitbreiden om zo tegenvallende kosten voor de realisatie van zijn plannen op te kunnen vangen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter