Opeens vielen ze, gekleed in felrode truien, met een grote groep de nieuwjaarsreceptie van de gemeente binnen. Om duidelijk te maken dat ze terug zijn: na een lange stilte is de SP weer actief in Leidschendam-Voorburg. In september is er een nieuw bestuur gekozen dat zegt voor rechtvaardigheid en gelijkheid te willen zorgen in deze gemeente. Tayfun Akkurt  is de nieuwe voorzitter van de plaatselijke afdeling. Hij is werkzaam bij justitieel kader. Tamara Tom, de webmaster, komt uit de zorg,  penningmeester Robbert Vink zit in het onderwijs, Petra Mast, de algemeen secretaris, is actief als marketing en communicatie adviseur. Henk de Raadt, algemeen bestuurslid, geldt als rots in de branding. De hernieuwde afdeling van de SP presenteert zich tijdens het eerste politiek café op zaterdag 26 januari . Dat duurt van 15.00 tot 18.00 uur en wordt gehouden in het Veur Theater aan de Damlaan 44 in Leidschendam. Naast vele van de leden, sympathisanten en bewoners zullen vertegenwoordigers van relevante maatschappelijke organisaties en personen uit de gemeente aanwezig zijn.

Het programma van de middag is: 15.00 Inloop met koffie en thee en gebakjes;  15.15 Opening door Hans van Leeuwen (oud-Tweede Kamerlid SP/en ex-voorzitter van de lokale SP);  15.30 Presentatie nieuw bestuur; 15.45 Presentie jaarplan SP 2019;  16.00 Wensboom: ‘wat zou u heel graag gerealiseerd zien in  de gemeente in 2019’? Van  16.30  tot 18.00 vertellen drie sprekers over de zorg en de mogelijke sluiting van Antoniushove en het Bronovo. Dat zijn Henk van Gerven (Tweede Kamerlid SP), professor Martin Buijsen (Erasmus Universiteit Rotterdam) en een specialist uit de regio Den Haag.

Verder zijn er activiteiten voor kinderen. Zo kunnen die mooie prijzen te winnen met onze SP kleurwedstrijd. Men kan op de foto met SP-partijleider en fractievoorzitter in de Tweede Kamer Lilian Marijnissen (met levensecht portret). En de eerste tien leden ontvangen het boek ‘Grip’ van Ron Meijer cadeau.

In verband met de catering is het verzoek om zich uiterlijk 19 januari aan te melden via leidschendam-voorburg@sp.nl of via telefoonnummer 06 – 4229 4789.  (foto Dennis Molenaar)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter