Trainers van sport- en beweegaanbieders uit Leidschendam-Voorburg hebben de kerstvakantie benut om de training ‘Beweegpret 55+ aan zet’ te volgen. Tijdens twee trainingsdagen leerden de deelnemers de fijne kneepjes op het gebied van beweegactiviteiten voor minder actieve en niet-actieve ouderen. Met het behaalde diploma zijn deze sportvrijwilligers nu gecertificeerd als trainer Ouderengym. De ouderen gym training werd gegeven door Joyce van der Sloot en Marko Leeman van Sport en Welzijn (SenW). Tijdens de twee trainingsdagen leerden de deelnemers onder meer creatief les te geven vanuit een op de leeftijd van de doelgroep afgestemde invalshoek. Na afloop van de laatste cursusdag gingen de deelnemers naar huis met een officieel diploma en een uitgebreid assortiment aan mogelijke beweegactiviteiten voor ouderen.

In Leidschendam-Voorburg kunnen ouderen vanaf volgende maand op verschillende locaties meedoen met Ouderengym. Dit beweeg uurtje heeft niet alleen méér bewegen als doel, maar dient ook als fijn ontmoetingsmoment voor oudere inwoners uit de gemeente. De beweeglessen bestaan uit diverse sport- en speloefeningen, speciaal afgestemd op ouderen. De lessen dragen bij aan fit en vitaal blijven en zorgen voor meer energie. Daarnaast is het ook gewoon gezellig om gezamenlijk actief bezig te zijn. Meer informatie over Ouderengym bij Joyce van der Sloot, e-mail joyce.vandersloot@senw-lv.nl,telefoon: 06 – 3488 0026.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter