Wethouder Nadine Stemerdink (PvdA) heeft de gemeenteraad onjuist geïnformeerd inzake de bomenkap in de gemeente. Dat deed ze afgelopen dinsdagavond in een door GBLV-gemeenteraadslid Maurice Hartsinck aangevraagd debat. De bestuurder stelde daar onomwonden ,,herplant doen we altijd’’  toen het om de bomenkap ging. Drie dagen later publiceerde de gemeente zelf in de gemeentelijke mededelingen twee zaken waaruit bleek dat zulks niet  het geval is. Zo werd gemeld dat er aan de Noordsingel in Leidschendam 46 populieren verdwijnen, alsmede vier populieren bij nummer 43 Veursestraatweg. ‘Het kappen van 50 populieren. Er worden 29 iepen herplant’, luidde de bijzin. Een tweede melding ging over het kappen van bomen bij de Van Ruytenberghlaan 4a. ‘Het kappen van acht bomen, vier populieren, twee berken, een els en een wilg. Geen herplant’, vermeldt de toevoeging. Stemerdink zei tijdens het raadsdebat over de bomenkap ook ,,Bij elke boom kijken we naar de herplant’’ en ,,Er zit ook altijd een herplantding bij.’’

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter