Terwijl de brandweer Leidschendam-Voorburg druk bezig was met het veilig stellen van een auto, die op het Essepad in het water dreigde te glijden, ontstond er een grote schoorsteenbrand in een woning aan de Veursestraatweg. De brandweer van Voorschoten schoot te hulp. Een woordvoerder vertelt: ,,Zaterdagmiddag zijn wij met spoed gealarmeerd voor een schoorsteenbrand aan de Veursestraatweg in Leidschendam tezamen met politie en brandweer uit Leidschendam-Voorburg met de hoogwerker en de autospuit van Leiden-Zuid.”

,,Onderweg kregen wij te horen dat er nog meerdere personen aanwezig waren in het huis. Ter plaatse was er een ver ontwikkelde schoorsteenbrand, wij hebben ingezet op de brand en de aanwezigen in een veilig gedeelte van het huis ondergebracht. Na diverse keren de schoorsteen te hebben geveegd, samen met de hoogwerker van Leidschendam – Voorburg,  was de brand onder controle en hebben wij het pand overgedragen aan Salvage. Voor deze inzet is arbeidshygiëne opgestart. Brandweer Pijnacker-Nootdorp kwam ter plaatse met de BOE (basis ontsmettingseenheid) waar wij konden douchen en schone kleding kregen. Na ruim 3,5 uur waren wij terug op de kazerne waar Brandweer Leiderdorp ons kwam voorzien van schone ademlucht toestellen en Brandweer Koudekerk aan den Rijn van schone bluspakken.” (foto brandweer Voorschoten)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter