Wel eens veel mensen naar een lege etalage zien kijken? Het kon zaterdag in winkelcentrum Leidsenhage. Daar bleek boekhandel De Kler (Rozenmarijn 18, naast de HEMA) opeens de deuren te hebben gesloten. Menig boekliefhebber stond opeens voor een volkomen lege winkel. Met alleen een briefje op het raam met de mededeling dat  ‘de winkel tot onze spijt gesloten is’. En dat men terecht kan bij de andere filialen van De Kler in de regio.

Schuin aan de overkant (Rozenmarijn 21/23) verdwijnt ook de winkel ‘America Today’. De kledingzaak houdt uitverkoop en het pand staat te huur bij een Amsterdamse makelaar. Kennelijk is  Unibail-Rodamco-Westfield, eigenaar van Leidsenhage en ontwikkelaar van de Mall of the Netherlands, geen eigenaar van het pand.

In de vroegere V en D houdt de daar gevestigde sportwinkel Favoriet totale leegverkoop.

Daka Sport is al even dicht en opent over enkele maanden wel een nieuwe zaak in winkelcentrum Leidsenhage, de toekomstige Mall of the Netherlands. Daka Sport zat aan Liguster. Men verschuift naar de hoek van Liguster en Burgmeester Banninglaan. De hoofdingang komt aan de Banninglaan. Men huurt het pand van Unibail-Rodamco-Westfield, ontwikkelaar en eigenaar van de Mall.

Er werd zaterdag en zondag ook veel gemopperd in Leidsenhage. Bezoekers klagen over het vernieuwde parkeerdak. Daar ontstaan door de verplichte rijrichting lange rijen wachtenden, wanneer een wagen stop om in te parkeren. Aan de andere zijde van het complex, bij het Fletcher Hotel, blijkt de stoep te zijn verdwenen. Hier moet men over modderige en spekgladde rijplaten. Hetgeen zeker voor mensen met rollators amper te doen is. Tja, het duurt nog jaren voor de nieuwe Mall gereed is. Volhouden dus maar.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter