Nieuws
GBLV laat het er niet bij zitten

Oppositiepartij GBLV neemt geen genoegen met de ‘vage en onjuiste antwoorden’ die wethouder Nadine Stemerdink vorige week in de gemeenteraad gaf in een debat over de bomenkap in de gemeente. GBLV-gemeenteraadslid Maurice Hartsinck wil dan ook dat de bestuurder haar antwoorden nader toelicht.

Bij de vage en onjuiste antwoorden gaat het niet alleen om herplant van gekapte bomen maar ook om de communicatie richting inwoners over geplande bomenkap. GBLV wordt voortdurend door inwoners benaderd die zich zorgen maken over het groen en de bomenkap. Daarin ziet de partij zich gesterkt om ‘door te pakken’.

Zoals Vlietnieuws eerder berichtte stelde de wethouder onder andere dat er bij bomenkap altijd sprake is van herplant. Uit officiële gemeentelijke mededelingen over bomenkap blijkt echter dat zulks niet het geval is. Ook stelde zij dat bij bomenkap in straten of wijken en bij grote projecten de omwonenden worden betrokken, onder andere middels een brief die zij krijgen. Alleen ten aanzien van bomenkap in parken maakte de wethouder een uitzondering. Daarbij gaf zij aan dat inwoners op de blauwe stippen moeten letten. Dat is een signaal dat de boom om gaat.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter