Het sociaal werkbedrijf DSW wordt per 1 januari 2021 opgeheven. De opheffing kost naar schatting tussen 2,9 en 4,3 miljoen euro. Leidschendam-Voorburg moet daarvan 655.000 tot 970.000 euro dragen. Dat blijkt uit een brief van wethouder Nadine Stemerdink aan de gemeenteraad. De gemeente is voor 22,6 procent eigenaar van DSW. DSW wordt omgezet in een sociaal werkbedrijf van de gemeente Zoetermeer. Daar zal Leidschendam-Voorburg diensten (mensen) gaan inhuren. Er ligt inmiddels een uitvoeringsplan voor de opheffing. Dat kost Leidschendam-Voorburg dit jaar 173.500 euro. Dat bedrag staat nog niet in de begroting. De extra uitgave wordt deels gedekt door betere financiële resultaten van DSW in 2018 en 2019, waardoor de gemeente minder hoeft bij te betalen aan DSW.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter