De politie zoekt vijftien jongeren met een ongezouten mening voor de jongerenraad van 2019. ,,De jongerenraad is vorig jaar opgericht, omdat de politie jongeren meer wil betrekken bij belangrijke beslissingen”, vertelt lid van de korpsleiding Liesbeth Huyzer. ,,Jongeren kunnen een waardevolle bijdrage aan de politie leveren, omdat zij anders denken dan volwassenen. Denk aan ontwikkelingen op internet. Criminaliteit verplaatst zich steeds meer naar de digitale wereld en de jeugd is daar meer in thuis. Ook op andere terreinen kijken we naar de politie van overmorgen en wie kunnen we hier beter bij betrekken dan de jeugd zelf?”

De leden van de jongerenraad komen ongeveer zes keer per jaar samen, elke keer op een andere locatie. Tijdens een debat, brainstorm of in een andere vorm denken ze mee over een politievraagstuk. Het afgelopen jaar hebben de jongeren meegedacht over onderwerpen als onpartijdig handelen, radicalisering en terrorisme, integriteit, cybercrime en de politie-uitrusting. ,,Voor 2019 zoeken we weer een nieuwe groep jongeren die met ons mee wil denken in de jongerenraad”, vertelt Huyzer. ,,We zoeken bewust jongeren met een ongezouten mening. Het helpt ons als er ook jongeren in de jongerenraad zitten die extra kritisch zijn omdat zij bijvoorbeeld minder goede ervaringen met de politie hebben.”

Interesse? Bekijk dan de oproep op www.vraaghetdepolitie.nl/jongerenraad Aanmelden kan tot 31 januari 2019. Daarna selecteert de politie ongeveer veertig jongeren voor de selectiedag op dinsdag 26 februari 2019. De politie selecteert daar 15 jongeren die samen de nieuwe Jongerenraad vormen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter