Nieuws
PvdA-actie voor behoud ziekenhuizen

De PvdA is binnen de eigen partij een actie gestart om de ziekenhuizen Bronovo en Antoniushove voor sluiting te behoeden. Daarbij zijn regionaal en landelijk PvdA-politici ingeschakeld. Aanleiding voor de actie was een oproep uit de gemeenteraad van Leischendam-Voorburg, gedaan door D66-gemeenteraadslid Peter van Dolen. Inmiddels heeft PvdA-kamerlid Lilianne Ploumen vragen aan minister Bruno Bruins (volksgezondheid) over de mogelijke sluiting van  beide ziekenhuizen gesteld.

PvdA-gemeenteraadslid Sangita Paltansing: ,,Indien Bronovo op termijn gaat sluiten, moet erover worden nagedacht hoe een oplossing kan worden gevonden voor de spoedeisende hulp en de huisartsenpost. Voor de inwoners van Leidschendam-Voorburg is deze nu ondergebracht in Bronovo. Het alternatief hiervoor zou dan het Westeinde-ziekenhuis zijn. Antoniushove heeft namelijk al sinds 2017 geen spoedeisende hulp en geen huisartsenpost meer. Dat is wat de PvdA betreft geen optie. Wij willen dat zorg dichtbij de inwoners wordt geboden.’’

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter