Sjaak Bral keert op 25 januari terug naar Voorburg. Die avond, om 20.30 uur, presenteert hij in Theater Ludens, Feithplein Voorburg, zijn show ‘Seks met Sjaak’: een hartstochtelijk, humorvol pleidooi voor stomende sex.

,,Sex is het lekkerste dat er is’’, aldus Sjaak. ,,Als ze ooit iets uitvinden dat lekkerder is…..blijf ik het er gewoon bij doen. Sex is een onuitputtelijke bron van verwondering, mysterie en vooral vrolijkheid. Helaas worden de verworven seksuele vrijheden uit de jaren zestig en zeventig klakkeloos ingeleverd, De seksuele revolutie ligt in een spagaat. Aan de ene kant moet alles kunnen. Dit zorgt voor vreemde capriolen in de slaapkamer. Cirque du Soleil is er niks bij.

Aan de andere kant wordt bloot verward met sex en dit leidt tot De Nieuwe Preutsheid. Onderbroek douchen is regel, geen uitzondering. Vrouwentepels op Facebook zijn verboden. Naturisme sterft uit. Topless zonnen? Taboe. Zelfcensuur overwoekerd de vrije wil. Amsterdamse ambtenaren worden opgedragen geen rokjes boven de knie te dragen. Op school beklagen ouders zich over de seksueel getinte boeken van Ronald Giphart. Jan Wolkers is al helemaal onbespreekbaar. Ik besloot op onderzoek uit te gaan. Maar niet in de boeken.

De afgelopen vijf jaar dompelde ik mij onder in zowat alle vormen van sex. Van de gogobars in Thailand tot de darkrooms van Den Haag. Swingerparties, SM-feesten, Tinder en Grindr: ik heb het allemaal ervaren (met instemming van mijn partner). Het resultaat is een cabaretvoorstelling die voelt als één groot hoogtepunt.’’ Kaartjes kosten 18 euro.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter