Negen organisaties voor zorg en welzijn en de gemeente hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend om mensen met langdurig  psychiatrische problemen beter te helpen. De samenwerking is uniek: alle organisaties werken op maandagen samen op het Sociaal Netwerkpunt aan de van Faukenbergestraat in het project ‘Gebundelde Kracht’.

Dymphna van Ravensteyn, directeur van GGZ Rivierduinen: ,,Mensen met psychiatrische problemen wonen steeds vaker gewoon in de wijk. Onze organisaties helpen allemaal om hen zo goed mogelijk te begeleiden, maar we hebben verschillende kennis. Welzijnsorganisaties weten goed hoe de wijk in elkaar zit, maatschappelijk werk en de gemeente begeleiden bij allerlei regelingen, bijvoorbeeld bij het oplossen van schulden en de gespecialiseerde GGZ heeft de kennis over de psychiatrische kant. In ‘Gebundelde Kracht’ maken we goed gebruik van al die kennis.”

De gemeente heeft met Kwadraad, MEE, Fonteynenburg, Sport en Welzijn, Woej, LIMOR en GGZ Rivierduinen de samenwerking op poten gezet. Nu sluit ook Parnassia Groep aan waardoor kennis over verslavingen wordt toegevoegd aan de samenwerking. Ook sluit Stichting Anton Constandse aan waardoor de samenwerking verder verbreed wordt.

Maartje Drabbe, jongerenwerker bij Sport en Welzijn: ,,De samenwerking zorgt er echt voor dat mensen meer meedoen en zich meer thuis voelen in Voorburg. Zo hebben we een jongeman die binnen de GGZ geholpen werd met zijn psychiatrische problemen gekoppeld aan een jongerencoach. Samen zoeken ze naar een voetbalvereniging waar hij gewoon mee kan sporten. Bewegen is goed voor zijn herstel en een gewone vereniging helpt om zijn netwerk uit te breiden.”  Iedereen die vragen heeft over of voor Gebundelde Kracht, kan op maandagen op het Sociaal Netwerkpunt binnen lopen of een afspraak maken via de deelnemende organisaties. (foto Artihove)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter