Nieuws
ProRail start werken voor geluidscherm

ProRail is gestart met de werkzaamheden voor de plaatsing van een geluidscherm langs de spoorbaan Amsterdam – Rotterdam ter hoogte van de Voorburgse Nicolaas Beetslaan. De komst ervan werd al in september 2015 aangekondigd door het bedrijf en de gemeente. In maart 2018 bleek dat nog tot 2019 ging duren voordat er concreet actie werd ondernomen.

In Leidschendam-Voorburg gaat het om 272 woningen langs de spoorbaan die een te hoge geluidbelasting hebben door de langsrijdende treinen. Die staan aan de Nicolaas Beetslaan (5-354), Herman Heyermanshof (161-192), Jacob van Lennepstraat (73-76), Populierendreef (33-319) en Appelgaarde (309-319).

Er komen nu raildempers bij twee sporen langs de Nicolaas Beetslaan (721 meter) en bij vier sporen langs de Populierendreef (505 meter). Daarnaast komt er langs de Nicolaas Beetslaan een geluidscherm van 3 meter hoogte over een lengte van 731 meter. Een geluidscherm van vijf meter hoogte komt er langs de Populierendreef. Dat scherm wordt 200 meter lang. Bij 25 woningen aan de Populierendreef moeten mogelijk nog aanvullende maatregelen aan de panden zelf worden doorgevoerd.

Dat de treinen te veel lawaai veroorzaken voor de omliggende woningen is al meer dan 30 jaar bekend. Waarom er al die tijd niets aan het probleem is gedaan, is onbekend.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter