Nieuws
Stompwijk’92 wil zich handhaven in 2e klasse

Stompwijk’92 kende vorig seizoen een sterke tweede seizoenshelft. Dat leverde de ploeg van trainer Erik van Manen promotie op naar de tweede klasse. Daar staat de ploeg nu op een elfde plaats op. Handhaven is het doel.

In een interview met Haaglanden Voetbal zegt Erik van Manen: ,,Ik denk dat wij als Stompwijk een prima eerste seizoenshelft hebben gespeeld. Na een goede voorbereiding en een sterke start tegen de, in mijn ogen, kampioenskandidaat TAC’90, hebben we met wat ups en downs toch een behoorlijk aantal punten bij elkaar weten te voetballen. Waarbij we voor een aantal tegenstanders niets onderdeden en we in de return ook nog punten zouden moeten kunnen pakken. We zijn zeker niet het lelijke eendje van deze klasse in de eerste seizoenshelft en we gaan er alles aan doen om dat ook in de tweede seizoenshelft niet te worden.”

Voor de winterstop haalde Stompwijk’92 zeven punten uit de laatste drie wedstrijden, waarbij van directe concurrenten punten werden gepakt. In de winterstop geen buitenlands trainingskamp voor de selectie. ,,Wij zijn gewoon op dinsdag 8 januari weer gestart met trainen. Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg, dat blijft toch een beetje het motto van Stompwijk. En natuurlijk het zaalvoetbaltoernooi dat de eerste maand van het jaar de gemoederen bezighoudt in het dorp. De Stompwijkse Cup met de grote oren.”

Over de tweede helft van het seizoen is de trainer duidelijk: ,,Het voorkomen van degradatie, het liefst via directe handhaving. Persoonlijk wil ik de club het liefst in de tweede klasse achterlaten met de mogelijkheid voor een volgende trainer (Van Manen vertrekt na dit seizoen, red.) om de ingeslagen weg met jeugd en senioren door te zetten de komende jaren.”

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter