Nieuws
Voetbalweekeinde vooraf

De bal rolt weer. Na een winterstop van een kleine maand, neemt de competitie voor de lokale voetbalclubs een herstart. Alleen niet voor zaterdag vierde klasser SEV. Het uitduel bij Fc Zoetermeer is, op verzoek van SEV, verplaatst naar 23 februari.

Zaterdag eersteklasser Forum Sport mag op zaterdag om 14.30 aantreden op Wesselopark in het Zeeuwse Kloetinge om de lokale FC van dezelfde naam te bestrijden. De thuisploeg staat er in zaterdag 1B beter voor dan de bezoekers. Een vierde stek met 22 punten. Forum Sport bezet de zesde positie met 16 punten. Indien de vorm van voor de winterpauze is vastgehouden maakt de thuisploeg de meeste kans op de zege. Destijds won Kloetinge vier van de laatste vijf duels; bij Forum Sport was dat zegge en schrijven één wedstrijd. Trainer Bas Steffens meent dat er met het veldspel van zijn ploeg niets mis is. Alleen de persoonlijke fouten moeten er nog uit. Eerder deze week werd een oefenduel tegen Fc ’s Gravenzande met 2-0 verloren.

Op zondag krijgt hoofdklasser RKAVV om 14.30 uur koploper Halsteren op bezoek. Een wereld van verschil met de Leidschendammers. RKAVV staat twaalfde met 12 punten, verloor al negen keer en haalde ‘maar’ zes punten uit de laatste vijf duels voor de winterstop. De cijfers van Halsteren: 31 punten, één keer verloren, dertien punten uit de laatste vijf ontmoetingen. Uit bij Halsteren verloor RKAVV schlemielig met 1-0 door een vrije trap aan het begin van de wedstrijd. Trainer Maurizio Ceccucci: ,,Na een goed trainingskamp in Spanje en een goed vervolg tegen Honselersdijk (oefenduel werd met 0-2 gewonnen, red.) mogen we gelijk aan de bak tegen de koploper. Dat wordt een zware dobber, maar we zijn niet vergeten hoe de uitwedstrijd is verlopen! Die wedstrijd was misschien wel typerend voor onze 1e seizoenshelft. Zaak om er zondag direct te staan en niet achter de feiten aan te lopen.”

Tweedeklasser Stompwijk’92 moet afreizen naar Rijpwetering om daar om 14.00 uur tussen de lijnen te komen tegen ROAC. De thuisploeg staat derde  met 22 punten. Stompwijk’92 prijkt op een elfde stek met 11 punten. De spitsen van beide ploegen scoorden tot nu toe evenveel goals: 18. Alleen is de verdediging van ROAC een stuk sterker dan die van de Stompwijkers gebleken: 10 tegengoals versus 20. Voor de winterstop haalden beide teams tien punten uit de laatste vijf confrontaties. Trainer Erik van Manen claimt dat zijn ploeg voor niemand in de tweede klasse, behalve TAC’90, onder doet. Hij denkt dat ook dat handhaving, zelfs zonder nacompetitie, mogelijk is.

De VV Wilhelmus, ongeslagen koploper in 3C, krijgt HMSH op bezoek, de nummer 3 in de stand.  De Hagenaars hebben maar drie punten minder dan de Voorburgers, maar ze speelden wel twee wedstrijden meer. Ze verloren ook al drie maal. De aftrap is om 14.00 uur. Bij Wilhelmus wordt eigenlijk al naar de tweede seizoenshelft gekeken. In februari wordt de derde  klasse opnieuw ingedeeld en spelen de Voorburgers in een halve competitie om promotie naar de tweede klasse: hét doel bij de wespen dit seizoen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter