Leerlingen van het Corbulo College in Voorburg maken kennis met capoeira en graffiti. Sport en Welzijn (SenW) organiseert in aanloop naar het Huygensfestival, dat in maart  wordt gehouden, workshops zodat leerlingen deze kunsten kunnen vertonen tijdens de slotavond van het festival. Het doel is om een ontmoeting te creëren tussen klassiek georiënteerde jonge musici die optreden tijdens het festival en jongeren met een heel andere uitingsvorm zoals capoeira, streetart en graffiti.

De workshops worden verzorgd door Batuque Capoeira Group, Tobias Becker Hoff, het Corbulo College en de Talentenloods. Het Corbulo College is een VMBO-school met technische opleidingen. Maar volgens buurtcoach Marko Leeman (SenW) zit er ontzettend veel potentie in de creativiteit van de leerlingen. Om dit te blijven stimuleren is het essentieel om hen in contact te brengen met activiteiten waarin de creativiteit gestimuleerd blijft. Marko Leeman: ,,Graffiti en capoeira zijn typische voorbeelden van activiteiten die eraan bijdragen om de creatieve geest te activeren. Door het te koppelen aan klassieke muziek is de verwachting dat de eindproducten een bijzonder karakter zullen krijgen.”

De graffiti- en capoeira-workshops sluiten aan op het Brede School Extensive-aanbod dat georganiseerd wordt door SenW in het Voortgezet Onderwijs, zodat ook deze doelgroep naschoolse activiteiten kan volgen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter