Nieuws
Gemeentelijke app nauwelijks gebruikt

De gemeentelijke Upinionapp, waarmee de gemeente de mening van burgers en ambtenaren peilt, wordt nauwelijks gebruikt. Gemiddeld doen er maar 230 mensen mee aan het invullen van een vragenlijst. Leidschendam-Voorburg heeft zo’n 75.000 inwoners.

Voor de app staan 528 burgers geregistreerd plus nog eens 300 medewerkers van de gemeente zelf. Hoeveel van de 528 burgers buiten de gemeente wonen, is onbekend. Van degenen die de app gebruiken is 51 procent tussen 45 en 65 jaar. Van de gebruikers woont 53 procent in Voorburg. Als naar wijken wordt gekeken wonen 37 procent van de gebruikers in Oud-Voorburg en Voorburg-Midden.

Degenen die de app gebruiken werden in 2018 bevraagd over de gemeenteraadsverkiezing, theaterbezoek, vrijwilligerswerk, wandelen, opgroeiende kinderen, amateurkunst en hun ervaringen met de app zelf.

De gemeente heeft op verzoek van VVD-raadslid Sabrina van den Heuvel de resultaten inzake theaterbezoek, wandelen en vrijwilligerswerk bekend gemaakt.

Van de inwoners gaat 71 procent naar het theater. De theaters krijgen een 7 of hoger als cijfer. Tips: de theaters moeten samenwerken en elkaar niet beconcurreren; men moet meer aandacht schenken aan locatie en sfeer; er moeten meer cabaret, muziek en jeugdtheater komen. Mensen die niet gaan zeggen dat het aanbod hen niet aanstaat en dat zij geen tijd hebben.

Meer dan de helft van de inwoners, 55 procent, zegt regelmatig te wandelen. Van degenen die dat niet doen claimt 37 procent geen tijd te hebben. Gevraagd of men vaker zou gaan wandelen als men met andere kon lopen, antwoordde 49 procent negatief.

Vrijwilligerswerk doet 33 procent van de inwoners, vooral bij een sport- of vrijetijdsvereniging (46 procent). De meeste van hen (56 procent) doet meen dan twee uur per week vrijwilligerswerk. Redenen om geen vrijwilligerswerk te doen zijn vooral: wil me niet binden; kan niet op een vast tijdstip.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter