Prominent klassiek contrabassist James Oesi speelt op dinsdag 5 februari (om 12:30) tijdens een lunchconcert in Theater Ludens in Voorburg. Dat is bijzonder, want men ziet de contrabas niet zo vaak in een solo context. Contrabassist James Oesi is sinds zijn komst in 2009 naar Nederland een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld.
Als één van de weinigen richt hij zich op de bas als solo-instrument. Hij speelt zijn soloprogramma’s – bestaande uit werken van onder andere Bach, Rachmaninoff, Berio en Beethoven – al op bijvoorbeeld het Amsterdamse Grachtenfestival, het Bachfestival in Dordrecht, het Concertgebouw, TivoliVredenburg, CrossLinx Festival, De Oosterpoort, November Music en op festival Wonderfeel. Oesi speelt meerdere keren op NPO Radio 4, NPO Radio 1 en is als solist te gast bij Podium Witteman.
Daarnaast is James Oesi veelgevraagd als moderne muziek ensemblespeler. Hij treedt op met Asko|Schönberg, Insomnio, Oerknal, Ives Ensemble en Ensemble Modern. Mei 2017 vond de eerste editie van het door Oesi geïnitieerde Dutch Double Bass Festival plaats in De Electriciteitsfabriek te Den Haag. Oesi studeert in 2012 af aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, met een 10 + onderscheiding en hij wint de Fock Medaille voor beste solo examen van dat jaar. Hij studeert daarvoor in Moskou en volgt masterclasses bij onder andere solobassist Gary Karr en cellist Anner Bijlsma. Op dit moment is Oesi bezig met de voorbereidingen voor de opnames van alle cello suites van Bach. Kaarten voor dit lunchconcert zijn te koop bij theater Ludens, www.theaterludens.nl
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter