In Museum Swaensteyn begint dinsdagmiddag 29 januari de cursusKunst van de Gouden Eeuw.  Dit is het vierde deel uit de chronologische serie, waarin de gehele westerse kunstgeschiedenis breed en compleet wordt behandeld. De cursus is heel goed apart te volgen. Tijdens deze cursus krijgt men in tien lessen een levendig beeld van kunst en samenleving in de 17e eeuw in Europa, met veel aandacht voor alles wat er op dit gebied in de eigen omgeving te zien is.

De Hollandse 17e eeuw staat centraal met schilders als Rembrandt, Frans Hals, Vermeer, Jan Steen; classicisten als Van Campen en de Lairesse worden niet vergeten. De Oranjezaal van Huis ten Bosch is een mooi voorbeeld van deze stijl. Ook de architectuur – denk aan het Mauritshuis en het Stadhuis op de Dam- komt aan bod. De aanloop naar de Gouden Eeuw met onder andere werk van Caravaggio, Velasquez en Rubens komt tevens aan de orde. De belangrijke rol van de Contrareformatie wordt belicht. De cursus eindigt met de ontwikkelingen in Frankrijk (Versailles) en Engeland (Gainsborough en Reynolds, Christopher Wren).

De cursus Kunst van de Gouden Eeuw wordt gegeven in Museum Swaensteyn, Herenstraat 101 in Voorburg, op dinsdagmiddagen van half 1 tot kwart over 2. De cursus wordt gegeven door Kunsthistorica Saskia Gras. Aanmelden via saskiagras@hccnet.nl De kosten voor de 10 lessen bedragen €150,- en zijn inclusief een syllabus. Informatie:www.wijzerinkunstgeschiedenis.nl   (Afbeelding:  Gerrit van Honthorst, De koppelaarster. © Centraal Museum Utrecht)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter