Nieuws
Voetbalweekeinde: Magere oogst

SEV speelde al niet, Stompwijk’92 werd afgelast. Forum Sport verloor in Zeeland terwijl RKAVV (knap tegen de koploper) en de VV Wilhelmus gelijk speelden. Stompwijk’92 presenteerde wel een nieuwe trainer voor komend seizoen: Patrick Kamperveen. Hij heeft een verleden bij WDS Driehuizen, AWS Waddinxveen en Valken’68 in Valkenburg.

Kloetinge – Forum Sport 3 – 2

Forum Sport begon de wedstrijd tegen het Zeeuwse Kloetinge, getraind door Marcel Lourens de broer van de vroegere Forum Sport trainer André Lourens, goed. De mannen van trainer Bas Steffens zetten goed druk, pasten zich goed aan op het zachte, zware grasveld en waren de eerste 20 minuten de bovenliggende partij.

Tot de 27e minuut. Een lange bal vanuit de verdediging van Kloetinge werd door de verdedigers van Forum Sport verkeerd beoordeeld. Keeper Jurriaan Jouvenaar probeerde wat hij kon, maar de alerte Ramon Janson tikte de bal naast Jurriaan in het doel.

Forum Sport was van slag en 4 minuten later was er opnieuw weifelend ingrijpen achterin waardoor Roy Mulder de aanhang van Kloetinge opnieuw kon laten juichen. De bal die plotseling uit de kluts voor zijn voeten viel werd hard en hoog boven Jurriaan Jouvenaar ingeschoten.

Na rust twee wissels bij Forum Sport: Joshua Steenvoorden en Sebastiaan van Beek voor Hugo van Diepenbeek en Orlando Agues Ribeiro. De aanhang van Forum Sport werd in de 46e minuut op haar wenken bediend. De rechterspits trok de bal vanaf rechts strak voor op spits Marcel du Chatinier. In een poging dat te beletten schoot een Kloetinge verdediger (Jaap Esser) de bal keihard achter zijn eigen doelman Timo Jansen.

Twee minuten later alweer 3-1. Can Özgan schoot de bal van 15 meter hard binnen. 3-1 voor Kloetinge. Wedstrijd gespeeld? Integendeel! Forum Sport gooide alle schroom van zich af en ging vol voor een beter resultaat. Bij een aanval over rechts werd de linkervleugelverdediger van Kloetinge het bos in gestuurd: 3-2.

Vanaf dat moment was Forum Sport weer de betere ploeg. Aanval op aanval op het doel van keeper Timo Jansen. Forum Sport probeerde van alles. Iedereen voelde dat de gelijkmaker er aan zat te komen maar het lukte, ondanks schoten van  Joshua Steenvoorden, Mostava Frederik, Nyche L’Ami , Mike de Graaf en Gino Lauwers, niet.

Kloetinge klom door de zege naar de derde stek; Forum Sport blijft hangen in de middenmoot.

RKAVV – Halsteren 1 – 1

De eerste opwinding was na tien minuten en kwam van RKAVV. Hamza Boukhari sneed naar binnen toe, maar zijn inzet was te slap om doelman Pietersma te verrassen. Niet veel later werd ook de lijstaanvoerder voor het eerst gevaarlijk. Karim Didi kwam plots dicht voor het doel te staan alwaar hij de bal hoog over schoot. Die kanse verhouding herhaalde zich binnen tien minuten. Weer was het RKAVV dat als eerste gevaarlijk was, waarna Halsteren binnen vijf minuten volgde.

Hamza Boukhari probeerde het met een harde knal opnieuw, Pietersma moest vanwege de stuit grabbelen. Voor Halsteren was het Robert Braber die een kans om zeep hielp. De oud-prof was het eindstation van een fraaie Brabantse aanval, maar hij schoot over. Na een half uur nam RKAVV de leiding. Hamza Boukhari ontving van Remco Overdevest een splijtende pass waarna de buitenspeler knap de doelman omspeelde en voor de 1-0 tekende.

Na rust had Hayden Bergen al snel de wedstrijd op slot kunnen gooien. Na een fijne pass van Hamza Boukhari ging Bergen alleen op goalie Pietersma af. Pietersma wist de 2-0 echter te voorkomen. Ook Halsteren was in de beginfase van het tweede bedrijf kansrijk. Karim Didi trof van twee meter afstand de paal.

De fase die volgde was er eentje zonder al te veel kansen. RKAVV knokte voor elke meter en Halsteren had het zichtbaar moeilijk met de rood-witten. RKAVV bleef tot aan het laatste kwartier ook vooruit voetballen, iets wat niet in grote kansen resulteerde, maar het gaf er ook weinig weg. Uiteindelijk was het Jay-Jay Meiredes die Halsteren een punt bezorgde. Hij stond er nog geen minuut in toen de bal na een scrimmage voor zijn voeten belandde. De invaller zette vervolgens de 1-1 op het bord. In de slotfase konden beide ploegen niet meer gevaarlijk worden.

Overige uitslagen:

VV  Wilhelmus – HMSH 1 – 1 (70e minuut Kevin Besamusca 1-1)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter