De tweede lesperiode van de Brede School Leidschendam-Voorburg zit er alweer bijna op. Tot begin februari volgen kinderen van Brede School Prinsenhof in Leidschendam een cursus boogschieten, een nieuwe sport in het naschoolse aanbod. In de sporthal van De Waterlelie volgen kinderen uit groep 6 tot en met 8 van Brede School Prinsenhof lessen boogschieten (Archery Tag). Archery Tag is een kruising tussen trefbal en paintball, maar dan met pijl en boog. Deze naschoolse activiteit wordt gegeven door Björn Buijs van Ananas Sport.

Buurtcoach Sven Grootscholten verzorgt het programma-aanbod van de Brede School Prinsenhof. Eind vorig jaar zocht hij voor bovenbouwleerlingen een nieuwe sport waarbij niet alleen sporten werd gestimuleerd, maar ook de fijne motoriek van de kinderen. Hij kwam uit bij Archery Tag. Sven Grootscholten: ,,Tijdens deze activiteit leren de kinderen de basistechnieken van het boogschieten. Bij het echte Archery Tag wordt individueel of in teams tegen elkaar geschoten met pijlen met een kop van schuimrubber. De pijlen en bogen die wij gebruiken, zijn gemaakt van kunststof. De pijlen hebben aan de voorkant een zuignap, waardoor ze voor kinderen geschikt zijn om te oefenen met schieten. Er kunnen dus geen verwondingen ontstaan tijdens de boogschietlessen.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter