Het IVN houdt zaterdag 26 januari om 13.30 uur weer een strandexcursie. Door de storm en kou  van de afgelopen maand is het nog volop winter op het strand. Behalve losse schelpen vindt men ook dubbele kleppen, vaak met het schelpdiertje er nog in. Bijvoorbeeld levende Amerikaanse zwaardschedes (‘scheermesjes’), zaagjes en nonnetjes. Vooral op plekken waar veel meeuwen en andere vogels langs het water aan het zoeken zijn. Op de foto  de gedoornde hartschelp, een soort die alleen na een storm gevonden wordt.  De Strandgroep van IVN zorgt 26 januari voor een strandexcursie voor het hele gezin over wat je vindt en ontdekt in de zee en op het strand.  Die duurt van 13.30-15.30 uur.  Verzamelen: parkeerterrein Noordduinen, Noordduinseweg in Katwijk aan Zee, op de hoek bij de KNRM-loods. De excursie duurt anderhalf tot twee uur, afhankelijk van het weer en wat men vindt. De excursie is gratis en voor alle leeftijden. Vooraf aanmelden is niet  nodig. Een paar tips nog: neem uw pinpasje mee voor de parkeerautomaat. En trek extra warme kleding aan! Aan zee is het altijd kouder dan achter de duinen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter