Buiten ligt de sneeuw, binnen begint de lente. Dat geldt in het bijzonder voor Stadskinderboerderij Essesteijn. Daar woont een aantal nieuwe bewoners in de stallen. Eigenlijk zijn dit tijdelijke loge’s. Het zijn de hoogzwangere dwerggeiten van de dierweide van Buitengoed Dorrepaal – Middin. De stal daar is te klein en te koud voor de bevallende geiten, en de beheerder heeft op Essesteijn beter zicht op de dieren, en kan sneller reageren bij complicaties. Afgelopen weekend hebben twee geiten al ieder twee jongen gekregen. En later in de week is daar een derde geitje bij gekomen.  Om de kersverse moeders nog even wat rust te gunnen, houdt men de stal nog een paar dagen gesloten voor het publiek, maar binnen enkele dagen mag iedereen ze komen bekijken en begroeten.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter