Activiteiten
Publiek kan stemmen voor publieksprijs Dichter op Hofwijck

Voor de zevende keer organiseert Huygens’ Hofwijck de dichtwedstrijd ‘Dichter op Hofwijck’. De inzendtermijn is op 15 januari gesloten, waarna de jury zich  over inzendingen heeft gebogen. De twintig mooiste gedichten voor de shortlist zijn nu bekend. Deze is vanaf vandaag te lezen op de website van Hofwijck, www.hofwijck.nl

De jury kiest een eerste, tweede en derde prijs, terwijl iedereen kan meedoen aan het bepalen van de winnaar van de publieksprijs.  Ieder gedicht is genummerd, en men kan stemmen door een email te sturen aan dichter@hofwijck.nl met het nummer van het gedicht naar keuze. Er kan worden gestemd tot en met 31 januari.

De winnaars zullen door juryvoorzitter Ad Leerintveld worden bekendgemaakt tijdens een feestelijke poëzieavond, omlijst door korte lezingen en muziek, op Huygens’ Hofwijck op dinsdag 5 februari. Aanmelden daarvoor kan via info@hofwijck.nl De toegang bedraagt € 10, leden van de Vereniging Hofwijck € 5, inclusief een drankje achteraf.  Dichter op Hofwijck sluit ieder jaar qua thema aan bij de landelijke Poëzieweek. Dat thema is ditmaal ‘Vrijheid’, het motto is ‘Zonder handen, zonder tanden’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter