Nieuws
Aanslag gemeentelijke belastingen komt eraan

De aanslag Gemeentelijke belastingen 2019 valt vanaf 26 januari weer op de deurmat. Men krijgt daar een folder bij met uitleg over betaling en informatie over de lokale belastingen. Daarnaast kan men de  belastingaanslag en een  taxatieverslag ook digitaal inzien met de DigiD op MijnOverheid.nl (als u zich bij MijnOverheid.nl heeft aangemeld). Als bedrijf vindt men aanslag en taxatieverslag op lv.nl/belastingen Log in met het aanslagnummer en het te betalen bedrag.

Mensen die vorig jaar een automatische incasso hebben afgegeven, hoeven niets te doen. Het bedrag van de aanslag wordt ook dit jaar in tien betalingstermijnen automatisch afgeschreven. Wie gebruik wil gaan maken van automatische incasso kan de machtigingskaart die bij de aanslag zit, ondertekend terugsturen naar de gemeente. Of klik op de daarvoor bestemde link op mijnoverheid.nl om digitaal automatisch incasso af te geven. Op deze manier kan men in 2019 nog gebruikmaken van automatische incasso. Geen automatische incasso? Zorg dan dat het volledige bedrag van de aanslag vóór 30 april 2019 betaald is.

Antwoorden op veelgestelde vragen zijn te vinden op lv.nl/belastingen Vindt u daar geen antwoord op uw vraag, dan kan men terecht bij medewerkers van het Klant Contact Centrum via telefoonnummer 14 070. De aanslagen worden in vier dagen bezorgd bij alle huishoudens van de gemeente. Op die manier probeert de gemeente het aantal telefoontjes naar het Klant Contact Centrum te spreiden en zo alle inwoners te woord te kunnen staan.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter