Nieuws
Ziggo draait analoge televisie de nek om

Televisiekijkers die abonnee zijn van Ziggo en analoog kijken, hebben deze week een brief in de bus gekregen van Ziggo met de melding dat deze dienst stopt. Vanaf 12 maart kan men niet langer analoog kijken. Vanaf die datum is het alleen nog maar digitaal wat de klok slaat. De analoge zenders worden uitgeschakeld om zo meer ruimte vrij te maken voor andere dingen, zoals hoge internetsnelheden. In heel Nederland doet het bedrijf dat. Nu is dus de regio Den Haag aan de beurt. Veel mensen kijken al digitaal, het zijn meestal tweede toestellen die analoog zijn. Abonnees kunnen bij Ziggo terecht voor een kastje om aan te sluiten op de televisie, zodat er toch nog gekeken kan worden.  Het eerste exemplaar geeft het bedrijf in bruikleen, wie er meer wil moet 29,95 euro per stuk betalen. Overigens kunnen de meeste moderne televisies zonder extra apparatuur digitale televisiezenders weergeven. Meestal is dat een kwestie van anders instellen. De analoge radiozenders van Ziggo blijven gewoon te ontvangen.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter