De tweede lesperiode van Brede School Leidschendam-Zuid/Centrum staat voor een groep kinderen van De Wegwijzer in het teken van horen, zien, tekenen én theater. De kunstzinnige theaterlessen worden gegeven door kunstenares-actrice Karin Tinbergen. In blok 2 van het naschoolse programma van Brede School Leidschendam-Zuid/Centrum volgen leerlingen uit groep 1 tot en met 4 van De Wegwijzer de nieuwe activiteit ‘Horen, zien en tekentheater’. Tijdens de lessen leren de kinderen op speelse wijze een zelf getekend verhaal om te zetten naar een grappig hoorspel of kort theaterstukje.

Voor deze activiteit tekenen de deelnemers met verschillende materialen en gaan ze aan de slag met voor hen aansprekende thema’s, zoals de boerderij, ridders en prinsessen. Berry Heesen, buurtcoach Leidschendam-Zuid/Centrum: ,,De meest recente les ging over vervoer. Welke vervoersmiddelen ken je, waarom gebruik je ze en waar zie je ze? Vervolgens moesten de kinderen de geluiden van de vervoersmiddelen nadoen en uitbeelden. Als afsluiting gingen ze vervoersmiddelenkunst maken. Hiervoor doopten ze de wielen van een speelgoedautootje in verf en maakten ze op een vel papier een spoor van hun huis naar school.”

Door het ‘Horen, zien en tekentheater’ leren de kinderen spelenderwijs over verschillende kunstuitingen. Heesen is dan ook erg enthousiast over de lessen: ,,Kinderen leren door te zien, te horen, te doen en te ervaren. Een verhaal helpt daar enorm bij. Kunst helpt het ze eigen te maken. Door verhalen en thema’s van kinderen te verwerken en uit te beelden met theater en kunst leren ze op een speelse manier van hele normale dagelijkse zaken kunstuitingen te maken.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter