Nieuws
Hulp en Heilkerk blijft

De Hulp en Heilkerk op landgoed Schakenbosch in Leidschendam, blijft bestaan. De er achter liggende gebouwen, die niet waardevol zijn, worden gesloopt. Ook de andere gebouwen op het terrein die een architectonische en cultuurhistorisch waarde hebben, blijven overeind. Door herbestemming krijgen zij ‘een tweede leven’.

Dat hebben B&W de gemeenteraad laten weten. Schakenbosch is in handen van een projectontwikkelaar. Die wil er 325 woningen gaan neerzetten. Daarvan moet het in tien procent gaan om ‘zorgwoningen’. Er zijn ook ideeën over de opzet van een gezondheidscentrum op het terrein.

De protestantse kerk, die in 1960 in gebruik werd genomen, staat sinds eind 2016 tijd leeg. In november van dat jaar werd de laatste dienst gehouden. Huurders van de omliggende gebouwen kregen begin vorig jaar te horen dat ze eruit moesten.

Sinds medio 2018 draait er wel het werkleercentrum ‘Alles voor elkaar’ van Hans van Ierland. Het betreft een ontmoetingscentrum voor inwoners met activiteiten natuuronderhoud, een wijkkeuken, een wijkwerkplaats, atelier, kledingreparatie en uitleen, een wisselwinkel. Het is dinsdag, zaterdag en zondag open. Zie http://www.alles-voorelkaar.nl/

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter