Mening
Minks wekelijkse column: Ik heb alles

,,De reden voor mijn winkeldrift, een C&A cadeaubon, bleek ondanks mijn niet te onderdrukken gevloek en koortsachtig zoeken onvindbaar. Dan maar zelf betalen, vind hem wel weer. Knik de jaloezieën knakkend naar beneden, zie een witte tuin met een eenzaam kattenspoor, ze liggen binnen, is gewoonweg warmer. Op deze dag heb ik gewacht, trek mijn nog ongedragen schoenen uit de kast, heb ze bewaard tot sneeuwval de oude waardeloos zou maken. Veeg het stof er af, de penetrante leerlucht vergroot mijn genot. Ze voelen zalig stug aan, voorzichtig lopen, ze zijn nog niet ‘behandeld’.

Ergens bij de Passage schiet ik een soort van konditorei in, zo’n pouchzaak die door de oude Haagse sjiek, of wat er van over is, wordt gefrequenteerd. ,,Doet u mij maar zo’n heerlijke appelpunt en een dubbele cappuccino”, in een mum staat het voor me, met steenkoude appel, doe dat nou ff een tikkie in de magnetron geven, scheelt alles.

De bediening doet een wedstrijdje zwangerschaps avonturen, alles komt voorbij, stuitligging, keizersnee, 39 uur weeën, navelstreng-verwurging, de razend knappe gynaecoloog had zoiets nog nooit meegemaakt …………… Tijd om op te stappen!!!!!

,,Tien euro.” ,,Doet u maar dertien.” ,,Was alles naar wens.” ,,Nou ik had die appelpunt ff warm gemaakt, een wereld van verschil.” ,,O sorry had het dan even gevraagd”, zegt ze met een gezicht als een appelgebakje.

,,Prettige dag nog verder”, groet ze, op de automatische piloot.

In C&A kijk om me heen of ik door een tijdmachine ben neergekwakt, ik sta d’r wel maar heb hier niks te zoeken, in een roes weer buiten.

Dan maar naar de Mediamarkt, kwijlend langs drones, camera’s, laptops en glasheldere breed, breder, breedstbeeldschermen.

Of het voor niks is, ze staan te dringen, het is niet aan te slepen.

Alles wat ik zie, staat niet op mijn verlanglijstje of ik heb het al, ook hier verlaat ik onverrichterzake het pand, aan de ene kant voel ik een onverzadigde drang tot kopen en aan de andere kant ben ik best tevreden dat ik alles bezit wat ik nodig heb en eigenlijk nog veel meer.

Thuis gekomen vind ik de cadeaubon gewoon in mijn binnenzak, gebruik hem de volgende keer wel als ik echt iets nodig heb. Ja, ik heb alles al.”

(Tekstverantwoording: Mink Out. Meer: www.conck.nl)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter