Het winterweer heeft de KNVB doen besluiten de wedstrijd Forum Sport – SV Poortugaal, af te gelasten. Vooralsnog gaan de duels op zondag in het westen van het land nog wel door.

Op zondag mag RKAVV normaliter opnieuw aantreden voor het thuispubliek. Dit maal in een zes punten wedstrijd tegen Leonidas. Vorige week pakten de Leidschendammers thuis knap een punt tegen koploper Halsteren, daar waar er ook drie mogelijk waren geweest. Eenzelfde topprestatie, maar dan wel met drie punten als buit, is zondag nodig. RKAVV staat 12e met 13 punten; Leonidas 13e met 12 punten.  En dat alles met vijftien ploegen in de zondag hoofdklasse B. Uit won RKAVV met 0-4, de grootste zege in deze competitie. Vorig weekeinde pakte ook Leonidas, getraind door oud-profvoetballer Koos Waslander, een punt. Tegen Meerssen werd het 0-0. Trainer Maurizio Ceccucci, die voor een seizoen bijtekende, weet dat dezelfde concentratie en drive als tegen Halsteren nodig zullen zijn om tot een goed resultaat te komen. Aanvang 14.30 uur.

Tweede klasser Stompwijk’92 moet naar Den Haag om daar tegen GDA een zogenoemde zes punten wedstrijd te spelen. De thuisploeg staat 14e met 4 punten uit twaalf duels. Stompwijk’92 bezet een 12e stek met elf punten. Na een moeizame start heeft Stompwijk’92 zijn draai in de tweede klasse gevonden. Uit de laatste vijf duels werden 10 punten gehaald en is aansluiting met de middenmoot bereikt. Volges trainer Erik van Manen moet zijn ploeg in staat zijn zich te handhaven in de tweede klasse. Thuis won Stompwijk’92 met 3-1 van GDA. Het duel start om 14.00 uur. Nog wat nieuws van Stompwijk’92: topscorer, en kind van de club, Enrico Geus vertrekt na dit seizoen naar het Leidse UVS.

De VV Wilhelmus is voor het gelijke spel afgelopen weekeinde thuis tegen HMSH (1-1) de koppositie in 3C kwijtgeraakt aan ODB. De Voorburgers moeten zondag aantreden bij SV Madestein, de nummer 13 op de ranglijst. Over enkele weken wordt 3C gesplitst in een poule die voor promotie gaat, en een poule met stijders tegen degradatie. Vast staat nu al dat de Voorburgers de promotieafdeling gaan spelen, de SV Madestein de degradatieafdeling. De thuisploeg heeft acht punten, Wilhelmus 26. Vorige zondag ging SV Madestein nog onderuit bij ODB. Men droop af met ene 9-0 aan de broek. Aftrap in Den Haag is om 14.00 uur

Voor de goede orde: zaterdag vierdeklasser SEV was al vrij dit weekeinde.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter