Nieuws
Doe dit weekend mee aan de Nationale Tuinvogeltelling
Het is weer tijd voor de Nationale Tuinvogeltelling. Dat gebeurt tot en met zondag 27 januari. De gemeente roept alle inwoners van Leidschendam-Voorburg op om me te tellen: ,,Doe mee, alleen of met het hele gezin. Tel een half uurtje vogels en wie weet spot  jij wel de  boomklever , ijsvogel, specht, barmsijsje, halsbandparkiet  of zelfs de pestvogel. Want die kun je zomaar tegenkomen in onze mooie groene gemeente.

De Nationale Tuinvogeltelling wordt sinds 2001 georganiseerd door Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek Nederland. Dankzij de Tuinvogeltelling weet  men we hoe vogels in de winter de tuinen gebruiken. Met die informatie kunnen de vogels beter geholpen en beschermd worden. Doe ook mee; het is leuk en nuttig.

Uw vogels tellen in 3 gemakkelijke stappen. Tel zaterdag 26 of zondag 27 januari een half uur de vogels in uw tuin of op uw balkon. Vliegen de vogels alleen maar over uw tuin? Die tellen niet mee. Noteer alle waarnemingen van een soort in uw tuin of op uw balkon. Maar tel deze waarnemingen niet bij elkaar op, want dan loopt u het risico dezelfde vogel dubbel te tellen. Geef alleen het hoogste aantal door van een soort die u tegelijk hebt gezien. Dus: ziet u in uw tel-halfuur 3 koolmezen tegelijk en even later 5 koolmezen? Dan geeft u door: 5 koolmezen. Uw telling geeft u uiterlijk zondag 27 januari 2019 door via de app Tuinvogels of via de website. Het telformulier staat nu voor u klaar. Vul uw telling uiterlijk maandagochtend 28 januari in vóór 12 uur.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter