Een verse Groentip van Stadsbeheer: ,,Op ‘dood’ hout leven allerlei schepsels die zich tijdens de evolutie hebben aangepast om te overleven. In Nederland zijn ongeveer 600 paddenstoelen en 1350 keversoorten iedere dag hard aan het werk. Zij helpen het dode hout te verteren. Mineralen komen vrij en zijn weer beschikbaar in onze voedselkringloop. Voordat het zover is leven er in de houtril verschillende soorten wespen en bijen, diverse vogels, padden en egels. Deze houtrillen zijn van grote ecologische waarde. In park Vreugd & Rust is Stadsbeheer gestart met het maken van een houtril. Wanneer het weer het toelaat, gaan we dinsdag 29 januari verder met de houtril. Bent u nieuwsgierig en hebt u vragen kom gerust langs. We zijn aan het werk van 10.30 uur tot 15.00 uur. U kunt dan met eigen ogen Gele Trilzwam, Geweizwam, Meniezwam en nog veel meer moois zien.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter