Een aantal gemeenten pleit voor de invoering van een landelijke helmplicht voor snorfietsers. Zij sluiten zich hiermee aan bij het pleidooi van 130 artsen. De medici stuurden eind 2018 een brandbrief naar de Tweede Kamer waarin zij de politici opriepen om het dragen van een helm verplicht te stellen om zo jaarlijks tientallen doden en veel (hersen)letsel te voorkomen. De Haagse wethouder Robert van Asten heeft mede namens zestien andere gemeenten – waaronder Rijswijk – een brief aan de Tweede kamer verstuurd waarin zij aangeven het invoeren van de helmplicht toe te juichen. Leidschendam-Voorburg ontbreekt daarbij echter. Waarom is niet duidelijk. De gemiddelde snelheid van de snorfiets ligt rond de 33 km/uur. Dat is ver boven de wettelijke maximumsnelheid van 25 km/uur. De combinatie van een hoge snelheid zonder hoofdbescherming zorgt bij de snorfiets voor een groot risico.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter