Nieuws
Straatmozaïek met Voorburgs wapen in Huygenskwartier

In april 2019 is het 60 jaar geleden dat de stichting ‘Mooi Voorburg’ werd opgericht. Aanleiding was het voorgenomen besluit van het toenmalige College van Burgemeester en Wethouders van Voorburg om molen ‘De Vlieger’ nabij de Allard Piersonkade te slopen ten behoeve van nieuwbouwplannen. Een actiecomité heeft in 1958 met steun van de Voorburgers  kunnen  voorkomen dat dit besluit werd uitgevoerd. Daaruit werd in 1959 de stichting Mooi Voorburg opgericht.

Deze week heeft  ‘Mooi Voorburg’ de hoofdlijnen van haar jubileumprogramma gepresenteerd. Gedurende 2019 wil ‘Mooi Voorburg’ elke maand  een bijzondere activiteit uitvoeren. Zo zal er in april een straatmozaïek in het Huygenskwartier worden gelegd en in mei zal het plantvak voor Huize Middenburg in Voorburg-West weer van het wapen van Voorburg worden voorzien.  In oktober  wordt het monumentale poortgebouw bij de Oude Begraafplaats aan de Parkweg  aangelicht. In de andere maanden plaatst Mooi Voorburg  meerdere monumentenbordjes en een informatiebord bij park ’t Loo en organiseert ze wandelingen door de parken  Vreugd en Rust en ’t Loo. Over al deze activiteiten  kunt u nadere informatie  lezen op de website van ‘Mooi Voorburg’ www.mooivoorburg.nl onder de rubriek Mooi Voorburg 60 jaar!

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter