Een topduel in de landelijke 2e Divisie basketbal: CobraNova ontvangt Binnenland uit Barendrecht. De tribune van thuisbasis Forum Kwadraat is goed gevuld met supporters van beide teams. Voor aanvang van de wedstrijd staat CobraNova op de tweede plek, twee punten achter koploper Bouncers. Binnenland bezet plek drie.

Wat onmiddellijk opvalt is de fysieke kracht van Binnenland. Vooral de twee grote en sterke centers maken het rebounden een uitdagende klus. In het begin van het eerste kwart is er meteen een flinke domper voor CobraNova te verwerken. Xavi Cheng, de vliegensvlugge Cobra-guard, moet geblesseerd het veld verlaten. Toch begint de thuisploeg sterk. Na zeven minuten spelen staat er 9-0 op het scorebord. Binnenland heeft in het begin van de wedstrijd duidelijk moeite met de goed georganiseerde verdediging van CobraNova. De zenuwen op de tribune lopen op wanneer Binnenland zich gedecideerd herpakt. Aan het eind van het eerste kwart staat er 12-8 op het scorebord, nog steeds in het voordeel van de thuisploeg.

De wedstrijd golft op en neer, net als het puntenverschil tussen de beide ploegen, waarbij CobraNova de hele wedstrijd aan de goede kant van de score blijft. Tegen het eind van het vierde kwart staat CobraNova op een, op het oog, comfortabele 16 punten voorsprong. Binnenland zet nog één keer aan: het blijft opletten geblazen voor de ploeg uit Voorburg. Langzaam slinkt de opgebouwde voorsprong weer. Uiteindelijk kan CobraNova bij een 59-51 eindstand opgelucht ademhalen: de test tegen een pittige en fysiek sterke tegenstander is goed doorstaan.

Zaterdag wacht een lange busreis voor de uitwedstrijd tegen Marathon uit Vlissingen en daarna, op 9 februari, staat de absolute kraker tegen Bouncers op het programma.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter