Nieuws
GBLV vraagt naar voortgang homobeleid

Oppositiepartij GBLV wil van B&W weten waar het actieplan acceptaties en emancipatie van lesbiennes, homo- en biseksuelen, transgenders en andere niet-hetero’s blijft. De gemeenteraad vroeg op 10 juli 2018 om het plan. B&W zegden dat toen toe. Later werd december als verschijningsmaand genoemd.

‘Waarom zijn B&W nier in staat gebleken de motie tijdig uit te voeren’, zo vraagt GBLV-fractieleider Frank Rozenberg nu. Volgens het raadslid had het actieplan een kopie kunnen zijn van het beleid van het vorige college van B&W. Hij wil voorts vernemen welke initiatieven B&W op het beleidsterrein hebben genomen in het najaar van 2018. En hoeveel geld dat voor het beleid was gereserveerd, feitelijk niet is uitgegeven.

Rozenberg heeft ook vragen over Coming Out-day. Hij wil weten of het hele college van B&W daarbij dit jaar aanwezig zal zijn, zoals onder het vorige college van B&W uitgangspunt was ‘of wordt deze activiteit geschrapt?’ In 2018 was wethouder Jan-Willem Rouwendal (ChristenUnie/SGP) niet bij Coming Out-day. Rozenberg wil nu weten waarom niet.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter