Nieuws
Minder hinder door werkzaamheden aan het spoor

Ook dit jaar wordt er op veel plekken gewerkt aan het spoor, zo meldt ProRail.  Het goede nieuws is dat de reizigers er veel minder overlast gaan ondervinden. Met een nieuwe werkwijze is ProRail er in geslaagd veel treinen te laten rijden terwijl er aan het spoor gewerkt wordt. In Nederland reizen steeds meer mensen met de trein. En meer en meer goederen worden over het spoor vervoerd. Deze groei zet in de toekomst door. Daar zijn beter spoor en grotere stations voor nodig. Daarom werkt ProRail aan een grote vernieuwingsslag. Om verdere verbetering en groei van het treinverkeer mogelijk te maken worden er op verschillende plaatsen wissels gesaneerd en vernieuwd en het spoor uitgebreid. Waar mogelijk probeert ProRail werkzaamheden te combineren en daarmee te voorkomen dat ze vaker op dezelfde plekken aan t spoor werken. Door slimmer te plannen en beter te combineren is de hinder met twintig procent  verminderd.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter