Dit is het programma van Theater Ludens voor de week vanaf dinsdag 9 januari tot en met dinsdag 5 februari.

Dinsdag 29 januari: Matinee / Cinema + / Amarcord. Aanvangstijd: 13.00 uur. Toegangsprijs: € 8,00. Drama van Federico Fellini. Met o.a. Pupella Maggio, Armando Brancia, Magali Noël en Ciccio Ingrassia. Is Amarcord het Italië van ooit of het Italië van nooit geweest? In Fellini’s semi-autobiografische meesterwerk over zijn geboorteplaats Rimini doet het er niet toe. Herinnering wordt nostalgische poëzie, waarheid verwaait in de tijd als het pluiszaadje van een paardenbloem. Niets anders dan de tragikomedie van het leven wordt bezongen in deze ultiem volkse, plotloze film over een kuststadje tijdens de fascistenjaren 30. De magische slinger van pittoreske scènes en personages werd glorieus gefotografeerd door Giuseppe Rotunno. ‘Amarcord’ betekent ‘Ik herinner mij’ in het streekdialect van Emilia-Romagna.

Dinsdag 29 januari: Cinema + / Plaire Aimer et Courier Vite. Aanvangstijd: 20.00 uur. Toegangsprijs: € 8,00. Drama van Christophe Honoré. Met o.a. Vincent Lacoste, Pierre Deladonchamps, Denis Podalydès, Adèle Wismes en Clément Métayer. Parijs, begin jaren negentig. Na een toevallige ontmoeting in een bioscoop wordt de jonge Arthur (Lacoste) verliefd op de al wat oudere schrijver Jacques (Deladonchamps, uit L’inconnu du lac). Maar die heeft aids en weinig behoefte aan een nieuwe relatie. Levensecht liefdesdrama dat zich afspeelt in de hoogtijdagen van aids, maar desondanks luchtig en vaak erg grappig verteld wordt. Regisseur Honoré (1970) onderzoekt in zijn films al een loopbaan lang de meest uiteenlopende relaties, maar slaat met deze film, die als Sorry Angel in de hoofdcompetitie van Cannes draaide, eindelijk de spijker op z’n kop.

Donderdag 31 januari: Talentenloods. Aanvangstijd: 19.30 uur. Toegangsprijs: € 5,50. Het Open Podium 12-21 is voor de jeugd om hun talenten voor het voetlicht te brengen op een breed gebied van muziek, dans, theater, schrijven, tekenen, sport, multimedia tot techniek. Er zijn 5 Open Podiumavonden, waarvan 4 voor jeugd van 12-21 jaar en de laatste voor leerlingen van groep 8 basisschool als start-up. Iedere avond worden Two Talents gekozen door een jury, die mogen optreden tijdens de Slotavond in Theater Ludens. Daarna kan iedereen die heeft opgetreden bij Talentenloods deelnemen aan de Buitenpodia. Talentenloods houdt geen talentenjacht, maar ondersteunt en stimuleert talent. Verschillende jongeren komen terug om nieuw werk te laten horen. Talentenloods wil ook een werkplaats voor jongeren zijn. Zo is er ook plaats voor gastpresentatoren, assistentie bij techniek, foto en film, pr en scouting. Het is de plek om met je talent aan de slag te gaan in Leidschendam-Voorburg. Daarnaast wil Talentenloods een stimulans zijn voor andere plaatsen in Nederland.

Zaterdag 2 februari: Cabaret/Special/Greg Shapiro/The Madness of King Donald. Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: € 17,50.  Een avond met de stem van ‘Make Netherlands Second’. De  stem achter de beroemde ‘Netherlands Second’ video (‘Zondag Met Lubach’-VPRO) spreekt zich uit! Greg Shapiro (Boom Chicago, Comedy Central, BNR, ZDF) groet de 45ste  – en mogelijk laatste – president van de Verenigde Staten, Donald J. Trump. Nee, Amerika kreeg niet de allereerste vrouwelijke president, maar wel de allereerste president die geestelijk duidelijk ziek is. ‘The Madness of King Donald’ is een avond vol stand-up comedy, cabaret en improvisatie. Elke show biedt het publiek de kans om vragen te stellen aan de president. As ‘The Original Fake Trump,’ Shapiro remains committed to giving more press conferences than the actual Trump.  Greg Shapiro is Komiek. Amerikaans. Nederlander. Hij is te zien in de Boom Chicago-show ‘Trump Up the Volume: Angry White Men and How to Avoid Them.’ Zijn nieuwste boek ‘How to Be Dutch: the Quiz’ is internationaal verkrijgbaar. Zijn YouTube-programma ‘Verenigde Staten van Europa’ heeft meer dan 2 miljoen views. En als de Trump-imitator van de video ‘Netherlands Second’ heeft hij wereldwijd meer dan 75 miljoen views.

Zondag 3 februari: Jeugdvoorstelling  / TG Graasland / Dag meneer van Dalen 6+. Aanvangstijd: 14.00 uur. Toegangsprijs: € 9,50. Meneer van Dalen woont alleen in zijn huisje aan een drukke straat. Wanneer hij binnen is en zijn deur sluit, heeft hij de rust om in zijn eigen wereld te duiken. Hij droomt weg bij de gedachte, dat hij ooit eens zal varen op open zee. Maar Meneer van Dalen is oud, zó oud dat niemand precies weet hoe oud hij eigenlijk is. Dus hij moet opschieten met zijn wens, voor het te laat is. Of is het misschien al te laat? Meneer van Dalen weet niet dat dit een bijzondere dag gaat worden, waar zomaar eens een wonder zou kunnen gebeuren.  Een zeer geestige en magische familievoorstelling (6+ en 60+) over het omhelzen van het leven en het loslaten daarvan. Een voorstelling vol verrassingen, doorspekt met humor en mooie vondsten. Je zult nog nooit zo hard gelachen hebben om het zeggen van vaarwel.

Dinsdag 5 februari: Lunchconcert /James Oesi. Aanvangstijd: 12.30 uur. Toegangsprijs: € 8,00. In 2001 neemt James op zijn twaalfde voor het eerst contrabasles, nadat hij als kind al piano en viool speelt in zijn woonplaats Johannesburg, Zuid Afrika, waar hij opgroeit. In 2005, op zestien jarige leeftijd, verruilt James Johannesburg, Zuid Afrika voor Moskou, Rusland om contrabas te gaan studeren aan het Moskou State Tchaikovsky Conservatoire bij Lev Rakov, waar hij de jongste student was en de enige buitenlandse contrabassist. Zijn buitenlandse studie werd mogelijk gemaakt door financiële steun van de Apollo Music Trust (later werd James ook gesteund door het Oppenheimer Memorial Trust en de National Arts Council of South Africa). In 2005 en 2006 krijgt James de kans mee te doen aan het Perlman Music Program in New York, Amerika. Het programma, geleid door Itzhak en Toby Perlman en de  docenten van het Juilliard String Faculty, geeft een zeer select aantal muzikale talenten, voornamelijk strijkers, toegang tot een hoogwaardige muziekopleiding voor  solomuzikanten. In 2009 zorgt een auditie bij het Swiss Global Artistic Foundation te Montreux ervoor dat James kan meedoen aan het muzikale zomerkamp van de wereldberoemde contrabassist Gary Karr. Daar weet James samen met Gary Karr op te treden. Programma: Luciano Berio (1925 – 2003): Psy  2’30; Johann Sebastian Bach (1685 – 1750) – Cello suite no. 4, BWV 1010 (20’); I. Prelude;  II. Allemande; III. Courante;  Sarabande; V. Gavotte I + II ; VI. Gigue; Francois Rabbath (1931 – ) – Poucha Dass (6’); J.S. BACH (1685 – 1750) – Loure uit Partita No.3 in E major BWV 1006 (4.28); Tom Johnson (1939 – ) – Failing, a very difficult piece for solo string bass (10').

U kunt kaarten bestellen via de website www.theaterludens.nlDe kassa is geopend van donderdag t/m zaterdag van 14.00 – 16.00 uur en één uur voor aanvang van iedere voorstelling. Telefoon kassa: 387 11 68.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter