Nieuws
Voetbalweekeinde: RKAVV dramatisch

Het weer gooide roet in het eten. Het zaterdagvoetbal ging er op last van de KNVB af dus ging Forum Sport –  SV Poortugaal niet door. SEV was al vrij.

RKAVV – Leonidas 0 – 2

Al binnen drie minuten stond Leonidas bijna op voorsprong. Na een fraaie actie van Ibrahim El Morabit schoot hij maar net voorlangs. RKAVV kwam er aanvallend amper aan te pas. Na een half uur was het Oussama Yekhlef die namens Leonidas de paal trof.

Ook de tweede helft was niet hoogstaand. Hamza Boukhari zorgde met twee schoten nog voor enig Leidschendams gevaar. Aan de andere kant redde doelman Mike Ten Kroode knap op een inzet van Assad El Harti. Met nog tien minuten op de klok werd Rico de Boer tijdens het uitverdedigen vol in zijn rug gelopen door David Kappel. Arbiter Tunnissen stond er bovenop, maar zag de duidelijke overtreding over het hoofd. Een fatale fout, want na de overtreding viel de bal voor de voeten van Oussama Yekhlef die de 0-1 maakte.

Na afloop gaf scheidsrechter Tunnissen, na het zien van de beelden, toe dat hij had moeten fluiten voor een vrije trap. Sportief van de Limburgse leidsman, maar een heel dure en pijnlijke beslissing voor RKAVV. RKAVV probeerde in de slotfase een gelijkmaker te forceren, die viel niet en vlak voor het eindsignaal counterde Leonidas ook nog naar 0-2 via Jeremy van Uunen.

De nederlaag kwam bij de thuisploeg en de aanhang hard aan, een week nadat koploper Halsteren nog op een 1-1 gehouden was in een duel waarin RKAVV de betere was van de lijstaanvoerder. Op sociale media werd het optreden van RKAVV als ‘dramatisch’ omschreven. Leonidas wipte door de zege over de Leidschendammers heen naar een twaalfde stek. RKAVV staat nu dertiende, twee punten boven een degradatieplek.

Overige wedstrijden:

Zondag tweedeklasser Stompwijk’92 moest uit naar GDA in Den Haag. Een zes punten duel tussen de nummers veertien en twaalf op de ranglijst. De Stompwijkers trokken aan het langste eind door treffers van Enrico Geus (zestiende minuut) en Dennis van der Linden (50ste minuut). GDA deed in de zeventigste minuut nog wel iets terug maar de zege ging naar Stompwijk (1 – 2).

De VV Wilhelmus leek bij het laaggeklasseerde SV Madestein naar een monsterzege te gaan. Na 18 minuten stonden het al 0 – 3 voor de Voorburgers door treffers van Bill Duah (2e minuut), Jake Smart (17e minuut) en weer Bill Duah (18e minuut). Daarna stokte de doelpuntenproductie bij ‘de wespen’. Tien minuten na rust verhoogde aanvoerder Mathijs Wartna de stand naar 0 – 4 door een strafschop te benutten. Dat werd, ondanks vele vele kansen van Wilhelmus, ook de eindstand. Omdat concurrent ODB gelijk speelde heeft de VV Wilhelmus de koppositie in 3C weer terug.

Forum Sport speelde overigens nog wel vriendschappelijk uit bij tweede klasser Vitesse Delft (2-1 nederlaag). Het geplande oefenduel SEV – Quintus ging niet door.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter