Nieuws
Actieplan cultuur komt er aan

Wethouder Astrid van Eekelen heeft het Actieplan cultuur 2019 klaar. Het plan borduurt voort op de Cultuurvisie 2015-2018 die het vorige college van B&W maakte. Het Actieplan geldt maar voor één jaar. Omdat de wethouder een nieuw subsidiesysteem wil invoeren komt er, als de gemeenteraad ermee akkoord gaat, later dit jaar een Actieplan cultuur 2020-2022. Nu al staat vast dat er minstens 65.000 euro af gaat van de cultuurmiddelen. Dat geld gaat naar beheer van de gemeentelijke kunstcollectie en de musea Swaensteyn en Huygens’ Hofwijck.

In de Cultuurvisie werden aan aantal prioriteiten aangegeven. Met ingang van 2016 kwam er 200.000 euro extra vrij voor het cultuurbudget. Als prioriteiten werden bestempeld: Huygens Hofwijck als icoon van de gemeente; ict; tentoonstellingaanbod verbeteren; opzet erfgoedpodium; het aanjagen van creatieve projecten door jonge mensen; ontwikkelen Theater Ludens tot culturele hotspot; cultuureducatie uitbreiden van basis- naar voortgezet onderwijs; nieuwe plaatsbepaling voor de bibliotheken.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter