Nieuws
PvdA wil spoedeisende hulp in gemeente

De PvdA heeft zorgen over de spoedeisende hulp (SEH) en huisartsenpost in ziekenhuis Bronovo nu dat ziekenhuis vanaf medio dit jaar in de weekenden dicht gaat en tussen 2022 en 2024 helemaal sluit. Volgens de PvdA moet de huisartsenpost zo snel mogelijk naar Leidschendam-Voorburg worden gehaald. De partij vindt het ‘onacceptabel’ dat de spoedeisende hulp voor de inwoners van Leidschendam-Voorburg wordt geconcentreerd in het Westeinde-ziekenhuis.

Dat stelt PvdA-gemeenteraadslid Sangita Paltansing. Zij heeft over de zaak schriftelijke vragen gesteld aan wethouder Juliette Bouw (zorg). Zij wil van de wethouder weten wat de gevolgen zijn voor SEH en huisartsenpost in Bronovo als dat ziekenhuis straks in de weekenden dicht gaat. De post, die gerund wordt door Smash, is nu in de weekeinden. De post draait van vrijdag 17.00 uur tot maandagmorgen 08.00 uur. Door de week is dat van 17.00 uur tot 08.00 uur de volgende ochtend.

Paltansing wil weten hoe ver de gesprekken zijn over behoud van de huisartsenpost bij Bronovo, dan wel een verplaatsing naar Leidschendam-Voorburg. Zoals bekend had Leidschendam-Voorburg tot begin 2017 een SEH en huisartsenpost in ziekenhuis Antoniushove. Daarna is diverse keren getracht een nieuwe huisartsenpost op te zetten. Vorig jaar lag er een plan dan te doen in het pand Koningin Julianaweg 44 in Leidschendam. Dat is een leegstaand gemeentepand. Probleem bleek echter het parkeren. Ook de financiering was een issue.

Het PvdA-raadslid wijst er verder op dat veel van de 41 huisartsen in Leidschendam-Voorburg geen nieuwe patiënten meer aannemen. Zij wil weten wat Bouw daaraan denkt te doen. ’Het college van B&W heeft aangegeven geen verdere verschraling van de zorg in onze gemeente en voor onze inwoners te willen. Hoe denkt het college dit te kunnen realiseren als er al wachtlijsten bij de huisartsen zijn, de huisartsenpost en de spoedeisende hulp in het Bronovo ziekenhuis binnen vijf maanden verdwijnen en onze inwoners hiervoor moeten uitwijken naar de binnenstad van Den Haag’, vraagt het raadslid. Zij wil ook vernemen hoe B&W en de inwoners van Leidschendam-Voorburg betrokken worden bij de uitwerking van de plannen van de HMC-ziekenhuisgroep, eigenaar van Bronovo, Westeinde en Antoniushove.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter