Nieuws
‘Verjonging’ reden vertrek Hans Mulder

Verjonging is de reden voor het vervangen van Hans Mulder als fractievertegenwoordiger van ChristenUnie/SGP door Frank Wilschut. Dat stelt fractieleider Kees Verschoor in een reactie op het bericht dat Hans Mulder is opgestapt en dat zijn optreden bij het debat over het nieuwe afvalbeleid van de coalitie – waarvan ChristenUnie/SGP deel uit maakt – daarvoor de aanleiding was. Mulder keerde zich tegen dat beleid. Later stemde Verschoor voor.

Verschoor stelt ‘Naast een voorkeur voor 2 fractievertegenwoordigers wil ik graag met een jong persoon naar de toekomst kijken en werken’. Volgens hem gaat het nu ‘slechts om intern stuivertje wisselen’. De fractieleider: ‘Frank Wilschut draait intern, voor ons, volledig mee als een lid van onze fractie. In plaats van afwachten of ons amendement voor een 3e fractievertegenwoordiger zal worden aangenomen, geef ik er voorkeur aan om het bij 2 fractievertegenwoordigers te houden en Hans en Frank stuivertje te laten wisselen. Hans zal zich blijven inzetten met zijn capaciteiten voor onze fractie, zoals Frank zich inzette met zijn capaciteiten’.

Volgens Verschoor was het een bewuste keuze Wilschut op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen een vijfde stek te geven en Mulder een zesde. ‘Ons lokale bestuur heeft met de lijstvolgorde onder andere willen uitdrukken dat we ook aan de toekomst moeten denken en er jonge mensen met interesse bij kunnen betrekken. Dat is voor de verkiezingen met mij besproken. Ik deelde de visie van het bestuur geheel, ik handel vanuit die gedeelde visie’.

Verschoor stelt dat Mulder in zijn ontslagbrief aan de voorzitter van de gemeenteraad, burgemeester Klaas Tigelaar, heeft aangegeven dat een rol die minder op de voorgrond is, bij hem past. ‘Hans Mulder is niet opgestapt en hij is geen slachtoffer van het afvalbeleid’, aldus Verschoor.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter