Nieuws
Woonproject gehandicapten kan toch doorgaan

Er komt aan de Dobbelaan in Leidschendam toch een woonproject voor geestelijk en lichamelijk gehandicapten. De gemeente heeft een vergunning voor de bouw afgegeven; bijna vijf jaar nadat er een intentieovereenkomst werd getekend met de initiatiefnemers.

Aan de Dobbelaan 10 komt een gebouw van 44 meter lengte, 19 meter breedte en ruim acht meter hoogte. Er is plek voor zestien gehandicapten in de leeftijd van 18 tot 35 jaar. Zij wonen er en hebben er dagactiviteiten. Voor die dagactiviteiten zijn 24 plaatsen zodat ook gehandicapten van elders er terecht kunnen.

Het pand – Het Huis – komt haaks op de Dobbelaan te staan, met een toegangspoort aan de laan. Rond het gebouw komt een eigen afgesloten tuin.

De bouw wordt gefinancierd door Amadeus Leidschendam fonds b.v. uit Utrecht, een dochterbedrijf van een Duitse investeerder. Het pand wordt vervolgens gehuurd door de Stichting Het Huis voor de duur van 20 jaar. Zorgverlener is ASVZ uit Sliedrecht.

Eind 2018 haakte investeerder Arcade capital b.v. af vanwege de onzekere financiële toekomst van het plan. Arcade is nu vervangen door Amadeus. Dat zit op hetzelfde adres en heeft hetzelfde telefoonnummer.  Daarnaast doet Crowdestate – gespecialiseerd in crowd funding – mee.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter