Nieuws
Nieuw parkeerterrein via De Tol bereikbaar

Een nieuw aan te leggen parkeerterrein achter de Venestraat in Leidschendam, zou alleen via De Tol bereikbaar moeten zijn. Andere varianten waarbij de in- en/of uitgang via de Venestraat dan wel Leidsekade bereikbaar zou zijn, worden door omwonenden afgewezen.

Op de parkeerplaats moet plaats zijn voor minstens 70 auto’s. Ontwikkelaar Waterland Real Estate wil er bovendien woningen dan wel een flat neer zetten. Buurtbewoners hebben daar grote bezwaren tegen, zeker als het om hoogbouw zou gaan.

Indien de in- en uitgang van de parkeerplaats aan De Tol komen willen B&W de rijrichting in de Venestraat en het Achterom, omdraaien. De Leidsekade zou over de hele weg éénrichtingsverkeer worden, vanuit de Venestraat naar De Star. Al eerder was bekend dat het Sluisplein autovrij zou worden.

Bewoners van de te bouwen woningen bij het parkeerterrein zouden via de Leidsekade een eigen toegang, met slagboom en kentekenherkenning, krijgen tot dat parkeerterrein. Het Toevluchtspad blijft alleen bestemd voor voetgangers en fietsers.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter